Condoleance

Hier kunt u een bericht achterlaten voor nabestaanden, wij zorgen ervoor dat dit in het officiële condoleanceregister komt.

Ga naar condoleanceregister..

Blog

Nieuws, foto’s en andere wetenswaardigheden.

Ga naar de blog..

Referenties

Lees hier reacties van anderen en of laat uw reactie achter via info@deuitvaartzorg.nl. 
 

Ga naar referenties..

Over ons

Monica van den Broek, Rina van de Ven en Ita Schep zorgen samen met u voor rust in de drukke, hectische periode tussen overlijden en afscheid. Zorgvuldig, zorgzaam, betrokken en persoonlijk.

 • Monica 2100 215x215Monica van den Broek

  Jarenlang werkte ik in het ziekenhuis en verwees mensen na een overlijden door naar een uitvaartondernemer. Toen mijn eigen moeder overleed kwam ik erachter hoe nauw een passend afscheid luistert.

  Van daaruit ontstond de behoefte om met mijn eigen warmte en creativiteit anderen te helpen in deze moeilijke periode. Dat doe ik door de tijd te nemen voor elke stap, door er elke dag even te zijn, door te luisteren naar wat u zegt, maar ook naar dat wat niet benoemd wordt.

  Op die manier verbind ik me voor een paar dagen aan een familie en zorgen we samen dat het op de dag van de uitvaart samenkomt. Achteraf hoor ik dan vaak terug dat het ondanks het verdriet goed was, en helpt om verder te gaan. Dat is waar ik voor sta.

 • rina van de venRina van de Ven

  Aandacht en rust zijn twee  belangrijke punten waaraan je moet denken bij dit werk. De tijd nemen en met zorgvuldigheid de juiste keuzes maken voor een passend afscheid. Een waardevol afscheid van een dierbare. En dat probeer ik samen met u waar te maken.

  Ik vind het een voorrecht dat ik op zo’n moment deel mag nemen bij deze bijzondere gebeurtenis.

  Sinds 2007 werk ik bij Monica en in die tijd heb ik de Stivu opleiding behaald.  Tijdens de stage werd het duidelijk dat werken bij een kleine onderneming mijn voorkeur uitgaat.

  Het werk is voor mij steeds een nieuwe uitdaging omdat ieder mens uniek is en daarom ieder afscheid zo speciaal.  En daar mag ik bij zijn en probeer op gepaste afstand dichtbij te zijn.

 • Belinda VermeltfoortBelinda Vermeltfoort

  Sinds 2016 ben ik onderdeel van het team. Op mijn 47ste werd het tijd voor een andere invulling van mijn werkleven. Ik breng mijn energie, mijn behoefte om mensen te verbinden en mijn ervaring in organiseren en communiceren met me mee. Als uitvaartbegeleider voel ik me hier op mijn plek.

  Uit eigen ervaring weet ik dat een persoonlijk en goed afscheid echt helpt om daarna zonder je dierbare verder te kunnen. En daar ligt mijn uitdaging. Samen kijken wat bij de overledene en de familie er omheen past. Van wie nemen we afscheid? Wat maakt deze persoon zo speciaal? En hoe kunnen we dat samen laten komen in een persoonlijk en goed afscheid.

  Dat ik daarvoor een week letterlijk mag aanschuiven aan tafel, verhalen mag horen en mag helpen bij iedere stap die genomen moet worden is een voorrecht. Het tempo bepalen we samen. Op die manier ontstaat er ruimte om een uniek afscheid vorm te geven.

 • ita schep smallIta Schep

  Toen Monica in 2005 voor zichzelf ging beginnen vroeg ze mij of ik haar wilde helpen met het opstarten van haar bedrijf. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Ik heb geen moment spijt gehad van deze beslissing. Ik doe dit werk graag. Het combineert goed met mijn andere beroep waarbij ik volwassenen les geef in keramische vormgeving. De creatieve kant van mij is goed bruikbaar in ons team en voor mij is het een prima evenwicht.

  Ik heb cursussen gevolgd in het opbaren en verzorging van de overledene. Het zijn bijzondere momenten om samen met de familie de overledene op te baren en te verzorgen.

  Verder ben ik betrokken bij de avondwake en de dag van de uitvaart. Dit werk heeft vele mooie kanten. Er vinden bijzondere gesprekken plaats. Het is fijn om de familie de ruimte en de rust te geven om op eigen wijze afscheid te nemen en hier bij te helpen.

 • ans de zeeuw smallAns de Zeeuw

  Vanaf 2014 help ik waar nodig Monica, Rina en Ita bij de uitvaarten. We kennen elkaar al jaren, we begrijpen elkaar, ook zonder woorden.

  Door mijn werk als intensive care verpleegkundige heb ik een ruime ervaring met patiënten en hun geliefden met pijn en verdriet.
  Ik vind het belangrijk dat men op persoonlijke en eigen wijze afscheid kan nemen van een geliefde of dierbare. Daar gaan wij voor en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

  Naast mijn werk ben ik graag in de buitenlucht. Tuinieren, wandelen, reizen en tennis doe ik met veel plezier.